Hoppa till sidans innehåll

HiQ bidrar till Beachvolley mot cancer

12 MAJ 2015 11:28
Företaget HiQ, går in och stöttar damlandslaget i beachvolley i satsningen mot OS i Rio, och bidrar samtidigt med intäkter till Beachvolley mot cancer.
  • Skapad: 12 MAJ 2015 11:28

Företaget HiQ utvecklar teknik och står bl.a. bakom Swish och S-Mobil inom banksektorn, och ser tekniken som en del i ett större sammanhang. I samarbete med Karin Lundqvist och Nina Grawender, som utgör det svenska damlandslaget i beachvolley, kommer HiQ att bidra med motsvarande hälften av prispengarna som laget tjänar in under säsongen till Beachvolley mot cancer.

- På HiQ jobbar vi med att förenkla och förbättra människors liv med hjälp av den senaste tekniken. Vi har tidigare stöttat Beachvolley mot cancer och ser fram emot att stötta initiativet och Karin och Nina i deras satsning mot OS, säger Peter Häggström Lindecrantz, Marknadschef på HiQ.

660 000 insamlade kronor ökar

Beachvolley mot cancer grundades i slutet av 2013 av beachvolleyentusiasten och entreprenören Stefan "Stiffe" Bernholm. Han hade fått beskedet att han hade obotlig cancer och att sjukdomen spridit sig. Syftet är att genom beachvolley öka intresset, sprida information och samla in pengar till förmån för Cancerfonden. När Stiffe lämnade oss i september 2014 hade insamlingen genererat en halv miljon kronor. Insamlingen fortsätter att generera forskningsmedel till cancerforskningen. Drygt 660 000 kronor har kommit in till i maj 2015.

- Det känns så rätt att kunna bidra till insamling genom det sätt som Stiffe älskade, att spela beachvolley. Nu siktar vi in oss på att vi gör detta fantastiska år som vi har förberett oss för, vinner massor av matcher, tar oss till OS samtidigt som pengarna rullar in till cancerforskningen, säger Karin Lundqvist.

På bilden ovan: Peter Lindecrantz Häggström, HiQ, Frida Hansson, Karin Lundqvist och Nina Grawender.

Allt om Beachvolley mot cancer

Karin_Frida_Nina_låg

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info