Hoppa till sidans innehåll

Ädel medalj ger pengar till Beachvolley mot cancer

07 AUG 2015 18:03
När Karin Lundqvist förra helgen tog sitt sjunde SM-guld var hennes omedelbara tanke att låta medaljen bidra till Beachvolley mot cancer. Joakim Gustavsson var en av flera som budade, och nu skänker pengar till cancerforskningen.
  • Skapad: 07 AUG 2015 18:03

Beachvolley mot cancer startades av Stefan Stiffe Bernholm, som hade ett stort hjärta för beachvolley. När han drabbades av obotlig cancer startade han insamlingen Beachvolley mot cancer, som snabbt kom upp i stora summor. Stiffe lämnade oss i september 2014, men insamlingen lever vidare. 691 000 kronor är hittills insamlade.

- Stiffe var en fantastisk person som bidrog så mycket till sporten. Hans initiativ är också så bra med att skänka pengar till Cancerfonden. Det känns bra att jag med min medalj kan bidra, säger Karin Lundqvist.

”Fin gest för en bra sak”

Den som bjöd högst är Joakim Gustavsson i Ödeshög, som nu bidrar med 3000 kronor till Beachvolley mot cancer, och därmed får en SM-medalj i sin ägo.

- Det är nog min enda chans att vinna en guldmedalj, samtidigt som jag tycker att det är ett kul sätt att bidra till arbetet med cancerforskning. Jag tycker också att det var en fin gest av Karin att skänka bort det som hon kämpat för och vunnit.

Hur viktigt är det att bidra till cancerforskningen?
- Det är extra aktuellt och viktigt för mig just nu då min mamma genomgår cellgiftsbehandling mot cancer. Jag har också flera vänner som kämpar med sjukdomen. För mig är det viktigt att göra något, att bidra med det lilla jag kan. En person kan inte lösa alla problem, men tillsammans kan vi bidra till en förbättring.

Vad har du för relation till beachvolley?
- Jag var med och arrangerade Beachvolly Aid när det startade i Ödeshög. Tillsammans med bland andra Tomas Arvidsson var jag med som arrangör under några år här hemma i Ödeshög. Jag tycker det är kul att spela någon gång ibland, men bara på skoj. Jag följer Adam Nilsson lite på håll och tycker det är spännande och roligt att följa någon som kommer härifrån. Jag tror på honom, att han kommer lyckas bra framöver, avslutar Joakim Gustavsson.

Helgen 7-9 augusti spelar Karin Lundqvist på Swedish Beach Tour i Jönköping. Följ henne och de andra spelarna på swedishbeachtour.se

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info