Hoppa till sidans innehåll

Engagemanget i Beachvolley mot cancer fortgår

26 NOV 2014 11:18
Beachvolley mot cancer startades av Stefan Stiffe Bernholm hösten 2013. När Stefan gick bort i september i år hade insamlingen genererat en halv miljon kronor till Cancerfonden. Nu är 600 000 kronor insamlade, tack vare ett stort engagemang.
  • Skapad: 26 NOV 2014 11:18

Det är många klubbar och privata initiativ som under det gångna året har anordnat aktiviteter till förmån för Beachvolley mot cancer. Många inspirerar varandra och planerar nya aktiviteter.

- Beachhallen har anordnat två lotturneringar, där anmälningsavgifterna och alla andra intäkter från sålda produkter har gått till Beachvolley mot cancer. Det har varit oerhört givande och väldigt uppskattat av deltagarna, så vi planerar att bidra genom olika aktiviteter även framöver, säger Shahab Mesbah.

Han har fram tills nu suttit i styrelsen för Beachhallen, BVC, i Södertälje. Han är själv spelare och var tillsammans med Tomas Arvidsson, Beach Aid, den första att arrangera en turnering till förmån för insamlingen. 

Inkluderande evenemang

- Det har känts otroligt värdefullt och viktigt att bidra till denna insamling, och vi var väldigt angelägna om att turneringarna skulle vara öppna och inkluderande, helt i Stiffes anda. Gemenskapen blir så otroligt stark när alla känner att de är där och deltar för att bidra till en så god sak. Rankingpoäng och vinster saknar betydelse vid ett sådant tillfälle, säger Shahab.

Han menar att Stiffe spred glädje och inspiration i sitt sätt att få fram beachvolleyn på.

- Stämningen då folk slöt upp för att bidra under de två turneringarna blev en bra påminnelse om varför jag själv en gång började spela. För mig handlar det om gemenskapen, att träffa nya människor, njuta av sporten och bara ha roligt. Det är vad beachvolley handlar om! säger Shahab.

”Gör det”

- Till alla enskilda spelare och klubbar som går i tankar att bidra till insamlingen vill jag bara säga: Gör det! Och se till att ha roligt samtidigt!  Beachvolleyn blir bara vad vi som är engagerade i den gör den till. Stiffe var genom sitt engagemang ett lysande exempel på detta. Därför är också alla bidrag till den forskning som avser att vi ska få behålla dessa människor extra värdefulla, avslutar Shahab Mesbah.

Vill du ha tips eller inspireras av att ordna en turnering eller på annat sätt bidra till Beachvolley mot cancer? Kontakta oss så kan vi hjälpa till! This is a mailto link

Skribent: Simon Brandén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info